
Ko‘pchilik sariyog‘ni zararli deb hisoblaydi, ammo zamonaviy tadqiqotlar aksini ko‘rsatmoqda: tabiiy sariyog‘ me’yorida iste’mol qilinganda organizm uchun juda foydali.
Quyida sariyog‘ning ilmiy isbotlangan 7 foydasi:
Bu vitaminlar qo‘llab-quvvatlaydi:
A vitamini ayniqsa ko‘p bo‘ladi — sariyog‘da boshqa ko‘p mahsulotlarga nisbatan yuqori.
Miyaning 60% yog‘lardan iborat. Tabiiy sut yog‘lari:
Sariyog‘ tarkibida butirat — ichak uchun juda zarur bo‘lgan moddadir. U:
Sut yog‘lari sekin hazm bo‘ladi va tanani:
Organizm gormon ishlab chiqarish uchun tabiiy yog‘larga muhtoj.
Yog‘ tanqisligi gormonal buzilishlarga olib kelishi mumkin.
Ko‘plab vitaminlar (A, D, E, K) yog‘da eriydi.
Yog‘ bo‘lmasa, organizm ularni qabul qila olmaydi.
Margarin tarkibidagi gidrogenizatsiya qilingan yog‘lar yurak kasalliklari xavfini oshiradi.
Tabiiy sariyog‘ esa bunday xavflarga ega emas.
Milkvill sariyog‘ni faqat tabiiy sutdan, hech qanday o‘simlik yog‘i va qo‘shimchasiz ishlab chiqaradi — buning natijasida mahsulot barcha foydali xususiyatlarini saqlab qoladi.